A pályázat az egyik olyan fogalom, amely bekerült a köztudatba, és azzal is sokan tisztában vannak, hogy 2021-ben új Európai Uniós fejlesztési ciklus kezdődött meg, amely 2027-ig tart. Manapság a pályázatok a különböző méretű cégek, mikro-, kis- és középvállalkozások, közhasznú szervezetek, vagy civilszervezetek, és alapítványok számára kulcsfontossággal bírnak, hiszen a fejlesztési költségeik egy jelentős részét a hazai illetve az uniós pályázati alapoktól nyerik.

Miért fontos a pályázat egy cég számára?

A hazai és uniós pályázatok ágazati területtől, mérettől, és üzleti tevékenységtől, függetlenül kihagyhatatlan lehetőséget nyújtanak a termelékenység növelésére, a fejlődésre, és ameglévő szolgáltatások bővítésére. Aki manapság figyelmen kívül hagyja a pályázás nyújtotta lehetőséget az nemcsak versenyhátrányba kerül, de elszalasztja a lehetőséget, hogy a vállalkozás magasabb bevételt és magasabb szintű tapasztalatot érjen el, ugyanakkor a pályáztatási folyamat nélkül valószínűleg ügyfeleket is veszíthet.

Miért bízzák a cégek profikra a pályázatírást?

Az új uniós fejlesztési ciklus elején sorra jelentek meg a pályázatok, azonban ezeket el is kell nyerni, hiszen nagy a versengés. Gyakran több száz, vagy ezer pályázat közül választják ki a nyerteseket, ugyanakkor sok felhívásra csak a költségkeret kimerüléséig lehet pályázni, ezért érdemes időben lépni. Így nem véletlen, hogy a cégek szakértő pályázatírót alkalmaznak. Számos előnnyel jár, például eleve olyan tendereket választanak ki, amely területen az elkészült anyag a legerősebb lehet – amely jelentősen növeli az esélyt a források elnyerésére a versenytársakkal szemben.

A minőségi ajánlattétel kritériumai

A pályázati folyamat során a cégnek nem csak ki kell tűnni a többi versenytárs közül, de magát az ajánlatkérőt is meg kell győzni. Ez úgy érhető el, hogy a kérdésekre pontosan a kiíró által elvárt válaszokat adja meg.

A beadott pályázati anyagnak minden téren meg kell a követelményeknek felelni, és igen hasznos, ha a pályázó innovatív ötletekkel is elő tud állni, amely segít kitűnnie a versenytársai közül.

A profi pályázatíró előnyei

A vidékfejlesztési és mezőgazdasági pályázatírás egy összetett tevékenység és messze nem csak kivételes szövegírói képességeket jelent. Ahhoz hogy az ajánlattétel magas színvonalú legyen, olyan anyagot kell összeállítani, amelyből a pályázat értékelői a lehető legjobban megismerik a vállalkozást és a vállalkozás által kitűzött célokat.

A profi pályázatíró által készített pályázat megfelelően szövegezett, megfelel a formai és tartalmi követelményeknek. Ennek különösen azért van nagy jelentősége, mivel számtalan pályázat azért kerül elutasításra, mivel nem felel meg a formai követelményeknek, vagy a dokumentációja hiányos.

Minden pályázat más és más, de általánosságban igaz, hogy a pályázati folyamat során számtalan adminisztratív tevékenységet kell ellátni, például az előkészítési, kutatási feladatokat, a pályázati tender megírását, továbbá a megvalósítási szakasz, és a fenntartási szakasz levezénylése is precíz alapos munkát igényel.