Az “örök városba” a rengeteg csodálatos történelmi és kulturális látványosság mellett szinte minden turista felkeresi a Piazza Veneziát.

A Rómába utazó turisták által szívesen látogatott hely a Capitolium lábánál található, a Roman Forumhoz közel levő tér nevezetessége a II. Vittorio Emanuele hatalmas méretű és csodálatos környezetben levő emlékmű.

Piazza Venezia Róma

Ez a monumentális méretű emlékmű, amit a helyi lakosok is szívesen és nagy szeretettel keresnek fel és turisták célpontja különös érdekessége, hogy vannak a római emberek között olyanok akik kifejezetten csúnyának, túl nagynak tartják, a magassága és nagysága miatt szinte Róma minden részéről látható.
Az emlékművet az egységes Olaszország első királyának, II. Vittorio Emanuele-nek tiszteletére hozták létre, 1895-ben Guiseppe Sacconi tervei alapján kezdték el az építését, végül csak 1935-re fejezték be.

Piazza Venezia emlékmű Róma

A gyönyörű fehér márvány amelyből készült Bottinióból származik. Az emlékműben, mint oly sok más helyen is, itt is az ismeretlen katona sírja is megtalálható, melyben egy örök lánggal emlékeznek a hősökre, ez viszont már az I. világháború után épült fel.